Nätverksträff för artivister 2 maj

Välkommen på en kaffepaus om en ny samhällskraft! Nu är det dags för en ny nätverksträff för artivister.

Tid: Onsdagen den 2 maj kl. 15-17.
Plats: Glashuset i Gislaved. Gislegatan 20, 332 33 Gislaved. Mötet sker i samverkan med Kulturplatån vid Gislaveds kommun.
Anmälan till: peter@artivist.nu  (anmäl ev. matönskemål)
Mötet är utan kostnad. Begränsat antal platser – först till kvarn. Anmäl dig senast 29 april.

Är du en artivist?
Vi har inte hittat på ordet artivist. Men vi vill gärna använda oss av det för att vi tycker det är så bra. Vi definierar det som en kreativ människa som genom sin drivkraft vill inspirera andra till fred och mänskliga rättigheterna i vardagen.

Vilka är vi?
Vi är en plattform som kallar oss Artivist och drivs av Fredens Hus i Uppsala i samarbete med medieföretaget Camino. Plattformen finansieras av Allmänna Arvsfonden.

Vilka är ni?
Ni är kreativa och drivna människor som redan gör ett fantastiskt jobb på olika håll runt om i Sverige.
Tillsammans med er vill vi fyller vi begreppet Artivist med innehåll och bygger upp ett nätverk där vi alla får plats.

Vad vill vi göra?
Vi vill skapa ett sammanhang där engagemang är en självklarhet och där konst och kultur både behåller sitt egenvärde och blir ett sätt att påverka människan och samhället. Vi vill skapa synergier mellan pedagoger, konstnärer, aktivister och inspiratörer för att nå fler och göra större avtryck med våra respektive hjärtefrågor.

Program
Vårt möte innehåller gott om tid att nätverka bland likasinnade samt diskussioner om vad ett artivist-nätverk skulle kunna vara. Hur kan kultur, aktivism och pedagogik bidra till en bättre värld? Vad vill du bidra med i detta nätverk och vad behöver du själv hjälp med? Kanske har du kommit på något som gör att någon annan slipper uppfinna hjulet igen? Vi har med oss inspiration från bland annat Klubb Artivist, I Can’t Keep Quiet, Bollnäs brinner, #metoo och olika Community art-projekt.

Välkommen med den du är, dina idéer, dina tveksamheter och frågor, din frustration över världen och din längtan efter att påverka i litet och stort. Vi som dragit igång artivist.nu vill lyssna på dig som kommer, och har själva erfarenhet av att driva förändringsprojekt inom kultur, aktivism och pedagogik.

Hör av er om ni har några frågor. Ta gärna med en vän som ni tycker att vi bör träffa.

Hoppas vi ses!

Jesper Magnusson, verksamhetschef vid Fredens Hus
Malin Aghed, reporter på Camino och artivist
Peter Lundvik, marknadskommunikatör och formgivare