Dansföreställning om kjolen som symbol

Skirtpower är en dansföreställning om förbjudna kroppar och förbjudna rörelser i kjol av Danskompaniet Spinn. Den handlar om kjolen som tvetydig symbol för vårt samhälles syn på våra kroppar. Om regler för manligt, kvinnligt och uttryck för sexualitet. Nu åker föreställningen på turné i Västra Götaland med tillhörande workshop.

Workshop om kjolen
Den 2-10 maj åker föreställningen på turné i samarbete med ABF Västra Götaland. I samband med turnén erbjuds en gratis workshop om hur kjolen kan användas för att skapa känslotillstånd, estetiska uttryck, egenmakt och frihet. Man kommer till orter som Mölndal, Partille, Lerum, Tjörn och Borås. Läs mer om turnéschema och hur du anmäler dig här. Workshopen leds av Lovisa Silfverberg – ABF Västra Götaland – projektskapare och kulturutövare tillsammans med Veera Suvalo Grimberg och Berith Stennabb från Danskompaniet Spinn.

Mer om Skirtpower
Föreställningen belyser det faktum att kjolen genom historien varit ett plagg som kommunicerat maskulinitet och makt, men där den idag är så tydligt kvinnligt kodad.

– Jag vill berätta om hur kjolen koreograferar våra kroppar men också vår blick på den som bär den. Om kjolens makt att ta plats, begränsa, blotta och dölja. Och lusten att få koreografera kjolen tillbaka., berättar föreställningens koreograf Carl Olof Berg.

Läs mer om Danskompaniet Spinn.