Vill du bli en Human rights rockstar?

På fredagar under hela vårterminen är du mellan 16-25 år välkommen att bli en Human rights rockstar. Vi låter teater, dans, musik, poesi, foto och andra kulturella uttryck bli sätt att jobba med mänskliga rättigheter och allas lika värde. En kostnadsfri utbildning i att leda sig själv i Göteborg.

Vi träffas varje fredag från den 25 januari kl. 16-19 i Folkuniversitetets lokaler på Första Långgatan 16 i Göteborg. Varje träff innehåller en eller flera kulturaktiviteter som leds av olika konstnärer eller personer från kulturlivet. Det kan handla om t.ex. teater, dans, musik, poesi, foto eller screentryck.

Human rights rockstar-träffarna är en utbildning i att leda sig själv för unga människor. Kombinerat med kulturella uttryck kommer vi att jobba med mänskliga rättigheter och allas lika värde. Vi utrustar ungdomarna med verktyg och tänkande för att stärka sig själva. Vi ger dem förutsättningar som längre fram i livet ökar möjligheterna att delta i den demokratiska samhällsutvecklingen. Kanske kan vi ge ungdomarna förutsättningar även att leda andra?

Kostnadsfritt för ungdomar 16-25 år

Utbildningen har ett öppet format och man får delta så många fredagar man kan och vill. De som vill vara med behöver dock anmäla sig till oss innan. Utbildningen är kostnadsfri. Alla ungdomar mellan 16-25 år är välkomna att delta och speciellt välkomna är nyanlända ungdomar, ungdomar med funktionsvariationer, ungdomar som känner sig ensamma.

Utbildningen är ett projekt som drivs av Artivist.nu och finansieras av Västra Götalandsregionen. Artivist.nu är en plattform för personer som vill förändra samhället genom kultur, dialog och pedagogik.

Samarbetspartners till utbildningen kommer att byggas på allt eftersom och just nu är det Folkuniversitetet, Schyssta kompisar och Human rights rockstar.

Så anmäler du dig eller hjälper till

Du som är ungdom och vill delta vid våra fredagar fyller i formuläret nedan och bokar din plats.

Vi är i behov av att hitta fler samarbetspartners eller person som sysslar med olika kulturella uttryck. Vill du hålla i någon av våra fredagsaktiviteter? Vill du baka och fixa fika till någon av våra träffar. Fyll i formulären nedan.

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss.

Kinna Skoglund
Projektledare
kinna@artivist.nu

Peter Lundvik
Kommunikatör
peter@artivist.nu

Våra samarbetspartners

Vill du bli en Human rights rockstar?

Är du ungdom och vill anmäla dig till utbildningen? Det kostar inget att vara med.

Sysslar du med kultur och vill medverka på någon av våra träffar?

Är du verksam inom kultur och vill medverka på någon eller några av våra fredagsaktiviteter. Det kan handla om t.ex. teater, dans, musik, poesi, foto eller screentryck.

Gillar du att baka och vill ordna fika till någon träff?