Podd Artivist – Del 5 Sophia Ersson

Avsnittets gäst är den prisvinnande musikern, kompositören och projektledaren Sophia Ersson. Hon är en av dem som jobbar hårt med att få kulturen att göra skillnad i klimatfrågan. Hon jobbar bl.a. som verksamhetsledare för den ideella föreningen Stormvarning.

I avsnittet berättar Sophia om den kreativa bubblan, rastlösheten, lyxresan till Kanada och varför hon inte kan spela i ett musikband. Men framförallt om förändringskraften i kultur.

– Kultur är bland det viktigaste vi har och något vi måste värna om i vårt samhälle. Man kan lagstadga och sätta regler men det är kulturen som förändrar, menar Sophia. Det är den som skapar rörelsen.  Stormvarning har alltid velat skapa goda samtal. Det tror jag man gör utifrån fler perspektiv tack vare kulturen. Då händer någonting. Då är det alltid någon som för någonting vidare.

Avsnittet avslutas med reflektioner av civilkurageforskaren Brian Palmer.

Läs mer om Stormvarning. En ideell organisation som sedan 2014 har lyft klimatfrågan och hållbarhetsutmaningar på nya sätt.

Programledare är Fredrik Bergström.