Vinnare i Artivists idéutvecklingstävling

Det blev två vinnare i Artivists tävling om en heldags idéutveckling. Dessa är de två inspirerande projekten ”Avtryck – konst & aktivism” och Gislaveds kommuns anti-segregationsprojekt. Två projekt med tydliga artivistiska ändamål och metoder.

Tävlingen pågick fram till 12 februari 2018. Så här beskriver de två vinnarna sina projekt:

”Avtryck – konst & aktivism” är ett projekt som vill samla och boosta unga i Västra Götaland som med sin konst vill förändra världen. Avtryck söker efter den som vill formulera om ett sammanhang, ge nya perspektiv till sin plats, sätta ner foten, röra upp himmel och jord eller ge en känga till kapitalismen, kommunismen, liberalismen, materialismen. Avtryck vill vara en verkstad, ett samtal och ett kreativt rum. Projektets kontaktperson är Elin Åström på KulturUngdom

”Trasten – Vårt Kvarter”  är ett anti-segregationsprojekt i uppstartsfasen. Det drivs av Gislaveds kommun och har folkhälsan i fokus. Målet är att medborgarna i ett av kommunens kulturtäta bostadsområden ska leva längre, främst genom att uppleva och skapa mer kultur gemensamt. En viktig målgrupp är förstagångsväljare i valet 2022. Projektets kontaktperson är Luis Gonzalez på Gislaveds kommun.

Vinsten utdelas i form av en dags besök och idéutveckling av oss i Artivist. Vi kommer och delar med oss av våra erfarenheter och idéer av att driva kultur- och förändringsprojekt. Vi lyssnar in och försöker angripa projekten från olika perspektiv, som bollplank eller inkubator.

Vi kommer att presentera de vinnande projekten och våra besök här på hemsidan längre fram under våren.

Tack för alla fina bidrag i vår tävling.