Ett kollektiv som skapar något stort

ÖFA-kollektivet är ett kollektiv med 23 medlemmar från en rad olika yrkesbakgrunder. Det har gått från ett feministiskt nätverk och stödforum till att bli en konstnärlig plattform för scenkonstproduktioner, workshops, utställningar och klubbperformances.

ÖFA bildades 2004 av ett gäng som längtade efter ett kvinnoseparatistiskt rum att vara i. Ett tryggt rum där man kunde dela varandras erfarenheter. ÖFA började tidigt rikta sig utåt mot en publik, och har under åren skapat scenkonst, performancefester, studiecirklar, föreläsningar, utställningar, workshops samt den interaktiva dansföreställningen ÖFA: Danceoke. Samtidigt har kollektivet varit och växt som en familj.

”ÖFA-kollektivet är ett livsprojektet som följer oss genom åren. Där stödjer vi varandra kravlöst och skapar tillsammans livskunskap. Ett kollektiv som håller oss om ryggen när vi ska spränga personliga barriärer om det så är i arbetet eller i nära relationer. Vi har funnits där när det startat och när det tagit slut, när det har fötts och det har dött, när det har varit olidligt och när det har varit helt underbart.”

”Vi tror på känslan av att uppleva någonting stort tillsammans, någonting som kanske känns helt galet, sorgligt, frustrerande, stärkande, knäppt eller typ ”vafan håller de på med?”. ÖFA vet att den känslan innehåller möjligheten att förändra individer, grupper och samhället.”

Läs mer om ÖFA-kollektivet.