Sångmanifestation för mångfalden och ljuset

De samlades och sjöng för det som kändes riktigt och viktigt. Tillsammans med några sångglada vänner samlade Karin Stammarnäs flera hundra personer till en sångmanifestation mot Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg den 30 september 2017.

Karin är till vardags chef för publik verksamhet och utställningar på Bohusläns museum i Uddevalla. Hon menar att det finns många sätt som man kan manifestera för att ta plats i det offentliga rummet. De ville sjunga och valde därför den uttrycksformen som deras aktivism. Genom att sprida en grupp på Facebook med tid och plats för manifestationen lyckades man samla många människor som ville göra skillnad.

– Vi stod vid Korsvägen och sjöng för det mångfald och för ljuset och hoppet, berättar Karin. Vi samlade flera hundra personer som fick komma samman och ge hals för det som kändes riktigt och viktigt. Vi sjöng och vi sjöng för allas lika värde. Det var otroligt starkt. Samtidigt avbröts NMRs demonstration strax bakom oss. Det var ju inget vi kunde påverka men det blev väldigt symboliskt.

Sångerna man sjöng var ”En sång till frihet” och ”Trilo”.