En dag med ungt skapande för ensamkommande

En dag fylld med musik, vänskap och skaparglädje i fokus. Det blev resultatet av Hisingens Kulturskolas dag Ungt skapande för ensamkommande ungdomar den 1 november 2017.

Den 1 november anordnade Hisingens Kulturskola en dag av Ungt Skapande. Deltagare i åldern 13-19 år fick prova på att skriva musik, göra en raptext, spela djembe, sjunga och dansa. Lärare för dagen var Mushtaq Korsand & Oskar ”Mollgan” Schwartz (rap), Greta Ihgedias (skriva musik), Klara Andersson (dans), Frank Paco & David Bäck (slagverk & sång) samt Johannes Bergil (sång). Utöver det höll även den unga författaren Ali Zardadi (Ängeln och sparven) en föreläsning om ensamkommandes situation och sitt skrivande. Alla grupper åt pizza tillsammans och fick våfflor innan dagen var slut. Utvärdering skedde på plats, och ungdomarna uttryckte att dagen hade gett dem mycket – både i form av vänskap och skaparglädje. På kvällen välkomnades alla till att delta i en världsmusikkonsert på Blå Stället under ledning av David Bäck.

Kulturskolans avsikt var att skapa en inkluderande och välkomnande dag av kreativitet och lust där människor möts vilket också lyckades. Cirka 20 ungdomar deltog. Varje onsdag driver kulturskolan öppet hus med kreativt skapande och våffelbak i samma lokaler, genom projektet KULTURKRAM. Ledarna för detta var också involverade under dagen, vilket betyder att när ungdomarna återvänder till samma plats andra onsdagar kommer de att känna igen sig.

Medarrangörer till dagen var Artivist.nu, Kultur i väst genom projektet Kulturskolan och barn på flykt samt frivilligorganisationen Agape.

[kad_youtube url=”https://youtu.be/NzUuc5UXMRA” ]

Musik: Mollgan – När Det Brinner. www.mollgan.se