Bollnäs brinner. Projektledning inkubator idéutveckling förändringsprojekt kultur

Anlita artivist nu

Vi kan leda verkstäder ute på plats, förverkliga förändringsprojekt eller coacha andra. Vår viktigaste målgrupp är unga människor.

Plattformen vänder sig till skolor, företag och organisationer som vill använda sig av kraften från kultur, pedagogik och dialog i sina förändringsprocesser. En viktigt målgrupp för plattformen är unga människor och personer som befinner sig i ungas närhet.

Kontakta oss om du behöver:

  • idéutvecklare till din förändringsprocess
  • jobba mot diskriminering på en skola
  • ordna aktiviteter för nyanlända
  • starta ett kulturprojekt för ungdomar i en utsatt stadsdel
  • köra workshops i civilkurage på ditt företag

Läs mer om våra tjänster här nedanför. Vi erbjuder tjänster både tidigt och sent i din förändringsprocess.

Ser du behov av förändring på din skola, organisation eller kommun utan att veta vägen dit? Du har en plats som du vill att något spännande ska hända på eller ett socialt problem som behöver lösas. Anlita artivist.nu för en dag av idéutveckling, bollplank och inkubatorstid så kan vi angripa din idé från olika perspektiv. Kan aktiviteter i form av kultur eller dialog lyfta din idé och nå resultat?

Behöver du hjälp med finansiering eller känner du att ditt förändringsprojekt saknar bitar? Artivist.nu erbjuder hjälp med alltifrån ansökningsförfattande och administration till kommunikation och marknadsföring.

Står du i startgroparna för att starta upp ett förändringsprojekt? Artivist.nu erbjuder projektledning med fokus på kultur och fred. Plattformen har lång erfarenhet av att driva och coacha små och stora deltagarbaserade projekt. Vi håller ihop din process från planering, bemanning, utförande till uppföljning.

Behöver din organisation inspiration eller utbildning? Artivist.nu erbjuder inspirationsföreläsningar, workshops och moderatortjänster. Vi har ett brett nätverk av artivister som kan konsten att inspirera. Varför inte lyssna på personer som drivit stora nätupprop eller aktivera er i en workshop om civilkurage?

Kontakta oss via formuläret om du vill ha en offert eller veta mer om våra tjänster

Några exempel på hur vi jobbar

Inkubator för stadsdelsprojekt i Gislaved

Kan kultur bidra till en ökad social hållbarhet i en kommun? Detta är något som man tror starkt på i Gislaved där kommunens Kulturplatå är i startgroparna för förändringsprojektet ”Trasten – vårt kvarter”. Artivist var i veckan på plats för

Läs mer

Nätverksträff för artivister 2 maj

Välkommen på en kaffepaus om en ny samhällskraft! Nu är det dags för en ny nätverksträff för artivister. Tid: Onsdagen den 2 maj kl. 15-17. Plats: Glashuset i Gislaved. Gislegatan 20, 332 33 Gislaved. Mötet sker i samverkan med Kulturplatån vid Gislaveds kommun.

Läs mer
Tävling Artivist Idéutveckling

Vinnare i Artivists idéutvecklingstävling

Det blev två vinnare i Artivists tävling om en heldags idéutveckling. Dessa är de två inspirerande projekten ”Avtryck – konst & aktivism” och Gislaveds kommuns anti-segregationsprojekt. Två projekt med tydliga artivistiska ändamål och metoder. Tävlingen pågick fram till 12 februari 2018.

Läs mer
Songlines

Ger ungdomar stöd att bygga kulturaktiviteter

Med musik och kultur skapar Songlines mötesplatser och fester för ungdomar som har flytt. Mycket handlar om att stötta ungdomarna att själva bygga och arrangera aktiviteterna. Projektet Songlines tror på att ingjuta hopp genom att låta unga som har flytt

Läs mer