Musik, hoppfullhet och planetens framtid

En turné till skolor för att spela musik, prata miljö och ungas visioner om framtiden. Det har bandet Bicyle Beat ägnat sig åt i projektet Music for the planet. Nu avslutas projektet med en kväll på Stallet i Stockholm den 27 april.

Under hösten 2017 genomförde Bicycle Beat en turné till ett tjugotal skolor för att spela musik, prata om miljö och hoppfullhet, och lyssna till de ungas visioner om framtiden. Bicycle Beat är ett visionärt gatuband som blandar house, hiphop och balkan med jazz, folkmusik och funk. På cykel och saxofoner. Turnén skedde som en del av projektet Music for the planet. De unga har fått måla visionsbilder av hur de önskar att världen skulle se ut, bilder som bandet sedan tagit med sig och skrivit ny musik utifrån, tillsammans med gruppen Superkrafter.

I finalen den 27 april 2018 blir det uruppförande av denna musik, bildutställning av elevernas teckningar och andra små framträdanden.

Artivister som brinner för miljöfrågor sökes

Nu letar bandet efter konstnärer som uttrycker sig kring miljöfrågor. Musik, poesi, dans, teater, performance och annat, ju större bredd ju roligare! Hör av er till bandet på info@bicyclebeat.se eller telefon 073-7744946 om ni är intresserade av att vara en del av deras kväll.

Läs mer om evenemanget den 27 april 

Bicycle Beats hemsida

Bandet uppträder också på Klimatriksdagen 2018, en folkriksdag för klimatet som hålls på Stockholms Universitet 4-6 maj.

Projektet görs i samarbete med Klimataktion och Klimatriksdagen och med stöd av Musikverket.