En stark samling rosa mössor

En sång och en rosa mössa har blivit en stark symbol för kvinnodagen, kvinnors rättigheter och allas lika rätt. Under taggen #icantkeepquiet har tusentals samlats för olika körhappenings runt om i Sverige.

Under kvinnodagen i mars 2017 samlades tusentals kvinnor i både Stockholm och Göteborg med rosa stickade mössor sjungandes sången ”I can´t keep quiet”. Både mössan och sången kommer från anti-Trumpdemonstrationer bl.a. genom Womens Marsch i Washington. Demonstrationer som utbröt efter att han installerades som president.

Via en Facebook-grupp med anknytning till Göteborg med närmare 7000 följare lägger man sedan dess ut nya körhappenings runt om i staden. Syftet med deras samlingar är att främja kontakter, möten och för att hämta och ge kraft i arbetet för allas lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter.

Artivist.nu tycker att detta är ett spännande koncept för en flashmobb som snabbt samlar många människor och ger mycket uppmärksamhet åt mänskliga rättigheter.

Läs mer på Facebook-gruppens sida

Här hittar du Sången och mössbeskrivningen.