En sommar med idrott och fred

Idrott och humanitet i skön förening. Sommaren 2017 anordade IFU Arena och Fredens Hus tillsammans ett idrottsläger med pegagogisk arom i Uppsala.

I summercamp 2017 fick ungdomar i åldern 8 till 13 år testa på idrottsgrenar som innebandy, friidrott och basket, oavsett tidigare erfarenhet. Lägret hade en prägel av både lekfullhet och allvar. För kombinerat med idrott fick ungdomarna undervisning i god kamratskap, respekt och humanitet. Ett tema av fred med Fredens Hus och Artivist.nus hjälp. Deltagarna fick både möjlighet att testa på någon idrott och på köpet bli bättre kamrater. Egenskaper som förhoppningsvis är värdefulla att ha med sig i framtiden. Lägret gick i två omgångar under sommaren och var schemalagt mellan kl. 9-16 under måndag-fredag respektive vecka.

Läs mer om Fredens Hus och IFU Arena.