En föreställning mot sexuellt våld

Koreograferad aktivism och texter från verkligheten som blandas med dans och hiphop. Så beskrivs dansföreställningen FATTA! med Cleo och Juck som åker på turné med Riksteatern under 2018.

 

Föreställningen är skapad av den ideella föreningen Fatta!. Budbärare är en av Fattas initiativtagare, rapartisten CLEO, och dans- och performancekollektivet JUCK.  Målet är att vara ett viktigt inslag i samhällsdebatten om genus, sexualitet, femininitet, etnicitet och normkreativitet. Föreställningen är en viktigt verktyg i arbetet mot sexuellt våld och för samtycke.

FATTA är en ideell medlemsförening för alla oavsett kön eller könsidentitet som vill engagera sig mot sexuellt våld och för samtycke. En första version av föreställningen producerades av Dansens Hus som en del av streetdansfestivalen Urban Connection 2016.

 

Läs mer om föreställningen på Riksteaterns hemsida.

Läs mer om föreningen Fatta!