Demokrati på turné

Ord spelar roll. De kan förändra en människa, ett land och en hel värld. Under läsåret 2017/2018 är Fredens Hus utställning Ordets makt på turné bland Sveriges skolor.

Eleverna som besöker utställningen kommer att få öva på att sålla, analysera och kritisera för att stå emot propaganda och grupptryck om våldsbejakande extremism. Vilka ord använder ungdomar mot varandra idag? Vad är näthat? Hur ser propaganda ut och vad kan hatspråk få för förödande
konsekvenser? Hur kan orden stärka oss och vad är yttrandefrihet? Hur har det fula språket förändrats genom historien?

Utställningen Ordets Makt är producerad av Fredens Hus i Uppsala. Med hjälp av utställningar likt denna jobbar man pedagogiskt med skolelever kring viktiga samhällsfrågor, främst för ungdomar i Uppsala-området.

Tack vare finansiellt stöd av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF och projektstöd från artivist.nu har Fredens Hus fått möjlighet att skicka utställningen Ordets makt på turné i hela Sverige. Varje skola som får besök får en fortbildniningsdag där lärarna lär sig arbeta pedagogiskt med utställningen.